Zomerse Vegetarische Taco

Het is weer hartje zomer en dat betekent dat we het liefst zoveel mogelijk buiten zijn. Soms wil je geen uren in de keuken doorbrengen. In dat geval is deze heerlijke zomerse vegetarische taco wat voor jou! Het is een simpel, maar fijn gerecht dat er ook nog eens kleurvol uitziet. Ideaal voor op een zwoele zomeravond, of om mee te nemen naar het park.

Bereiding

Haal de taco’s voorzichtig uit de verpakking en zorg dat ze niet breken. Scheur een aantal bladeren van de krop sla en was deze goed. Leg deze vervolgens als bodem in de taco. Doe dit zeker als je van plan bent om de taco’s niet direct te eten. De sla voorkomt zo namelijk dat de groentesappen de taco slap maken.

Snijd vervolgens de ui, de paprika’s en de tomaten in grove stukken. Bewaar het tomatensap dat eventueel vrijkomt bij het snijden. Laat gelijktijdig de mais uitlekken. Het is natuurlijk het lekkerst om verse mais te gebruiken, maar mais uit blik kan ook gewoon. Doe 3/4 van de tomaten, 3/4 van de uien en 3/4 van de groene paprika bij elkaar in een bak. De rest hebben we zo nodig voor de tacosaus. Voeg hier ook de stukken rode paprika en de mais aan toe. En roer het geheel goed om. Scheur als laatste nog wat stukjes sla van de krop, was deze goed en doe ook deze in de bak. Vul tenslotte de taco’s met deze heerlijke zomerse vulling en garneer met wat paprikapoeder en peper.

Tacosaus

Zet een pan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Fruit vervolgend de overgebleven ui aan. Doe hier vervolgens de overige tomaten (en tomatensaus) en de groene paprika bij. Laat het geheel even goed inkoken. Doe een lepel azijn bij de saus en garneer met wat paprikapoeder en knoflook. Laat het geheel even afkoelen. Schep je zelfgemaakte tacosaus over je zomerse vegetarische taco en smullen maar!

Op zoek naar meer lekkere recepten? Kijk hier eens rond!



Delen mag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *