Wist je dat mais geen groente is, maar een graansoort? De kans is groot dat je dit niet wist. Mais is bij ons niet zo bekend. Als wij aan mais denken, dan associëren we dit al snel met popcorn. Maar mais is niet alleen erg gezond, het is ook enorm voedzaam. Je kunt er dan ook eindeloos mee variëren. Daarom hier een heerlijk recept voor maiskoekjes als voedzaam tussendoortje.
Meng wat zout, de bloem en bakpoeder door elkaar. Voeg hier de melk en het ei aan toe en meng dit tot een glad beslag. Laat de mais goed uitlekken. Blijft de mais vochtig, dep deze dan droog met wat keukenpapier. Snij ondertussen de halve prei doormidden en maak deze goed schoon. Snijd de prei vervolgens in kleine snippers. Meng de prei en de uitgelekte maiskorrels goed door het beslag heen.
Verhit wat olie in een koekenpan en schep hier een flinke lepel beslag in. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een soeplepel. Zorg voor wat afstand tussen je maiskoekjes. Meestal zul je zo’n 3 a 4 koekjes per keer kunnen maken. Draai de koekjes na 3 minuten om en bak ook de andere kant 3 minuten. Ga door tot het beslag op is. Heb je teveel gemaakt? Geen probleem, je kunt ze altijd invriezen of later opeten.
Meer weten over intermittent fasting? Klik hier.
Opzoek naar andere gezonde recepten? Klik hier.