Frisse Venkel Met Appel En Brie

Dit heerlijke zomerse gerecht is een ware smaakbeleving. Venkel heeft een unieke anijs-achtige smaak. Door venkel met appel te combineren, krijgt je gerecht een stevige bite, maar houdt ‘t toch een zomers frisse smaak.

Verwarm om te beginnen de oven voor op 200 graden. Snijd de venkel in stukken en bewaar het groen voor later. Schil vervolgens de appels en verdeel ze in partjes. Deze partjes snijd je vervolgens in dunne plakjes.

Rooster nu kort de cashewnoten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn en zet ze even opzij om af te koelen. Ondertussen verwarm je de koekenpan opnieuw en voeg je een scheutje olijfolie toe. Smoor de stukken venkel 3 minuten en voeg wat tijm toe. Voeg naar wens wat knoflook, peper en zout toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg nu een klein laagje water toe (100ml), doe een deksel op de pan en laat het geheel nog 4 minuten smoren.

Smeer vervolgens een ovenschaal in met boter. Doe de venkel in de ovenschaal samen met de plakjes appel. Snijd nu de brie in plakjes en leg deze ertussen. Voeg nu 75 ml water toe aan de ovenschaal. Vervolgens verkruimel je de cashewnoten en doe je deze in het bakje met broodkruimels. Mix de stukjes noot en de broodkruimels en strooi deze over de venkel, appel en brie. Snijd tenslotte de boter in blokjes en verdeel deze over het geheel. Zet de ovenschaal 15-20 minuten in de oven. Snijd terwijl je wacht een beetje van het groen van de venkel fijn.

Ping! Haal de ovenschaal uit de oven. Besprenkel het geheel met het groen van de venkel en je heerlijke frisse venkel-appel schotel is klaar.

Klik hier voor meer zomerse intermittent fasting recepten.

Delen mag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *