De dagen zijn weer een stuk langer en warmer en dus wordt er momenteel volop gebruik gemaakt van de BBQ. Bij barbecuen denk je misschien al snel aan een grote hoeveelheid vlees, maar dit hoeft absoluut niet! Daarom maken we vandaag een zomerse groente screwer! Serveer deze met vers stokbruid en kruidenboter en je hebt een vegetarische maaltijd. Heb je geen tuin of (wegwerp) BBQ? Geen probleem! Deze screwer is ook heerlijk van de grill of uit de oven.
Het fijne aan dit soort screwers is dat je ze al van tevoren klaar kunt maken. Zelfs een dag van tevoren is mogelijk; leg ze dan gewoon even afgedekt met wat folie in de koelkast tot je ze gaat bereiden. Je kunt er ook eindeloos mee variëren, gebruik bijvoorbeeld eens de groenten die je nog over hebt van andere recepten. Restjesdag was nog nooit zo eenvoudig én gezond!
Aan de slag!
Snijd de kastanjechampignons, courgette en peen in plakken, halveer de cherrytomtaatjes en snijd de overige groenten in grove stukken. Zorg dat je ze eenvoudig aan je sateprikker kunt rijgen. Maak er een kleurrijk geheel van door met de kleuren te variëren zoals op de afbeelding. Een plakje peen aan het uiteinde van een spies zorgt ervoor dat de groente stevig blijft zitten en niet van je screwer afglijdt.
Leg de screwers vervolgens op een plat bord en besprenkel met wat olijfolie. Bestrooi ze naar wens met peper, zout en andere kruiden. Provençaalse kruiden of Italiaanse kruiden zijn vaak het lekkerst bij groenten. Dit is op zich al een mix, dus daar hoef je niets meer aan toe te voegen. De screwers zijn geschikt voor op de barbecue, maar je kunt ze ook bereiden in een (contact)grill, in de oven (180℃) of zelfs gewoon in de pan. Bak of gril de groente een aantal minuten per zijde en draai ze regelmatig om. Smullen maar!
Meer weten over intermittent fasting? Klik hier.
Opzoek naar andere gezonde recepten? Klik hier.