Tofu Groenten Salade

Tofu is een goede vleesvervanger, omdat het ontzettend eiwitrijk is. Bovendien kun je met dit sojaproduct eindeloos variëren. Vandaag maken we een heerlijke tofu groenten salade met mie. Misschien een tikkeltje meer werk dan onze gebruikelijke recepten, maar we wilden ‘m je niet onthouden!

Begin tijdig met het marineren van de tofu. Doe dit het liefst een dag van tevoren of op zijn minst een paar uur. Snijd de tofu in plakken van ongeveer 1,5 cm en druk al het vocht er goed uit. Leg hiervoor een schone theedoek over de plakken tofu en zet hier een zware pan op. Hoe minder vocht de tofu bevat, hoe beter de smaken worden opgenomen. Wanneer de tofu goed is uitgelekt, snijd je de plakken in de lengte en in de breedte door zodat er blokjes van 1,5 cm bij 1,5 cm overblijven. Plaats de tofu in een kom en marineer naar wens met bijvoorbeeld sojasaus, knoflookpoeder en wat peper. Zet de gemarineerde tofu vervolgens in de koelkast.

Tofu Groenten Salade

Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de wortel in plakjes en knip de bosui met een schaar in ringen. Trek tijdens het koken van de mie de massa voorzichtig uit elkaar met één of twee vorken. Spoel de gekookte mie direct af onder koud water, zodat de slierten niet aan elkaar blijven kleven.

Bak de tofu in een andere pan aan met wat olijfolie, tot deze rondom bruin en krokant is. Leg de tofu vervolgens op een bord met keukenpapier om uit te lekken. Maak de pan niet schoon, maar plaats vervolgens de paddenstoelenmix, de wortel en de bosui daarin. Wok het geheel op hoog vuur ongeveer 4 minuten.

Leg de mie in een kom (of diep bord), verdeel de tofu en de groenten over de twee komen en garneer tot slot naar wens met wat koriander. Smullen maar!

Tip: geroosterde sesamzaadjes maken dit gerecht nog leuker (en lekkerder!)

Hier vind je meer heerlijke recepten!

Delen mag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *